ההמלצה שלנו למנה טבעונית לשולחן החג: ירקות ממולאים באורז ועדשים ברוטב תמרינדי – שוק צפון
ההמלצה שלנו למנה טבעונית לשולחן החג: ירקות ממולאים באורז ועדשים ברוטב תמרינדי
כתבות וטיפים מתכונים

ההמלצה שלנו למנה טבעונית לשולחן החג: ירקות ממולאים באורז ועדשים ברוטב תמרינדי

השבוע הסתובבנו  בין הרגליים של אורית והצוות של ‘המעדניה בשוק צפון’, לראות מה הם מכינים שם כל הבוקר. מהמנה הזו התלהבנו במיוחד: מנה עיקרית שתופסת מקום של כבוד בפני עצמה ולא תוספת צמחונית לארוחה. טעימה, בריאה וגם עם טוויסט בטעם בזכות רוטב התמרינדי.

לדעתנו מנה עיקרית מושלמת, לא כבדה מידי, בייתית שרואים עליה שנעשתה בלא מעט השקעה ואהבה.

 

 

מנה עיקרית לחג: ממולאים טבעוניים ומשביעים – קישוא, בצל ועגבניות ברוטב תמרינדי

(כ-10 ממולאים)

חומרי גלם:

  • 3 קישואים עגולים
  • כרוב לבן גדול
  • 3 עגבניות, ממליצים על העגבניות שמגיעות באשכולות, אדומות ומתוקות
  • אורז עגול לבן- 500 גרם, מבושל לפי הוראות יצרן
  • כוס עדשים שחורות, מבושלות לפי הוראות יצרן
  • בצל למילוי- 2 בצלים לבנים פרוסים או קצוצים דק, מאודים במחבת עם 3 כפות שמן זית.
  • צרור פטרוזיליה טרייה + רבע צרור נענע טרייה: קצוצות דק ללא הגבעולים
  • עגבניה אחת קצוצה דק
  • 3 עגבניות פרוסות (לתחתית הסיר)
  • חצי כוס שמן זית (חלק להכנת מסת המילוי, חלק לרוטב הממולאים)
  • קופסה קטנה רסק עגבניות
  • 4 כפות רוטב תמרינדי קנוי (ניתן לקנות במנצ’ס שוק צפון של מותג הודי מצויין, או בחנויות ומעדניות מתמחות, שוק לוינסקי וכו)
  • 4 כפות סילאן טבעי
  • חצי כפית מלח וקורט פלפל גרוס

ציוד חשוב נדרש: סיר שטוח שיכול להיכנס לתנור שלכם (שימו לב- ללא ידיות סיליקון למיניהן)

אופן ההכנה:

  • לקטום את ראש הקישואים ואת ראש העגבניות ולרוקן בעזרת כפית או כף פריזיאן את תוכנם. להשאיר שכבה דקה בלבד על מנת שיהיה מילוי עשיר לממולא. לשמור בצד את כיפת הקישוא ואת העגבניות. את תוכן הקישוא שרוקנו אין צורך לשמור, את תוכן העגבניה ניתן לשמור ולהוסיף לבלילת המילוי שנכין בהמשך.
  • לחתוך את שורש הכרוב מהצד התחתון, כלומר מבסיס הכרוב, בצורת קונוס. השתמשו בסכין חדה. יישאר לכם ביד כרוב שלם עם חור באמצע בצורת קונוס. שימו לב שהחור לא יגיע עד לצד השני של הכרוב, הרעיון הוא להשאיר את העלים כמה שיותר שלמים. לאחר מכן יש לבשל את הכרוב בשלמותו בסיר מים רותחים שיכסו את כל הכרוב בשלמותו עד להתרככות העלים. זאת על מנת שניתן יהיה לקלף את העלים בעדינות.
  • לאחר שהכרוב מצטנן, להפריד את העלים. אנחנו בוחרים את העלים הדקים שלא התפרקו- הם יהיו הכי טובים למילוי. העלים של השכבה הכי עליונה לרוב יהיו רכים מידי והשכבה הכי תחתונה- קשים מידי.

הרכבת המילוי:

לערבב בקערה גדולה את האורז המבושל עם העדשים המבושלות, הבצל המאודה, עשבי התיבול הקצוצים, העגבניה הקצוצה, תוכן העגבניות שרוקנו, 5 כפות שמן זית, מלח ופלפל.

הכנת הסיר למילוי: שמנו אותו ב3 כפות שמן זית, פרסו 3 עגבניות לפרוסות דקות ו’רפדו’ את תחתית הסיר. מטרת העגבניות למנוע הדבקות על הממולאים לתחתית הסיר.

מילוי העגבניה והקישוא: את העגבניות והקישואים, מלאו במילוי שהכנתם כמעט עד הסוף אך לא בדחיסה.

מילוי הכרוב: על משטח עבודה, פרסו את עלי הכרוב, והניחו כף וחצי מילוי בחצי התחתון של העלה.

לאחר מכן גלגלו את החלק התחתון כלפי מעלה, קפלו את צדדי העלה פנימה והמשיכו לגלגל את העלה כלפי מעלה.

בסיום גלגול של כל עלה כרוב, הניחו אותו בסיר השטוח והמשומן שבו תרצו לאפות את הממולאים. סדרו את עלי הכרוב זה לצד זה, בצפיפות ובשורה מסודרת.

את העגבניות והקישואים הממולאים הניחו לצד עלי הכרוב.

 

ההמלצה שלנו למנה טבעונית לשולחן החג: ירקות ממולאים באורז ועדשים ברוטב תמרינדי
עלי כרוב ממולאים. סוג של תרפיה בגלגול

להכנת הרוטב:

בסיר קטן על אש קטנה, חממו 4 כפות שמן זית עם רוטב התמרינדי, רסק העגבנית, הסילאן, מלח ופלפל ביחד עם 3 כוסות מים רותחים. המתינו עד שהרוטב יצומצם מעט. לרוב ייקח כ-10 דקות בישול על אש קטנה. חשוב לטעום ולאזן את הטעמים: אם מתוק מידי- הוסיפו מעט תמרינדי, אם חמוץ מידי- הוסיפו מעט סילאן. בעדינות!

הטעמים חזקים אך צריכים לצאת מאוזנים: לא חמוץ מידי ולא מתוק מידי.

שפכו את הרוטב מעל הממולאים עד לכיסוי מלא שלהם.

הכניסו את הסיר לתנור שחומם מראש לטמפ’ של 200 מעלות צלזיוס. הסיר פתוח ללא מכסה.

אפו במשך 25 דקות או עד לקבלת מראה זהוב ומקורמל.

בתאבון!

קישואים ממולאים באהבה
קישואים ממולאים באהבה