מנה ראשונה לראש השנה: כדורי ארנצ’יני פריכים ממולאים בריזוטו וירוקים – שוק צפון
מנה ראשונה לראש השנה: כדורי ארנצ’יני פריכים ממולאים בריזוטו וירוקים
מתכונים

מנה ראשונה לראש השנה: כדורי ארנצ’יני פריכים ממולאים בריזוטו וירוקים

בבקרים שאורית מכינה את כדורי הארנצ’יני האלו, בד”כ בשעה 13:00 כבר הכל נגמר ורק הזריזים מספיקים להנות מהם בארוחת הצהרים שלהם במעדניה של שוק צפון.

אז הנה- הזדמנות בשבילכם להכין אותם בבית. כדורי ארנצ’יני גדולים ושמנמנים, ממולאים באורז עגול עם ירקות ירוקים וגבינת מוצרלה ומוגשים על מצע רוטב עגבניות. מנה צמחונית מרשימה, לא מסובכת מידי ובעיקר טעימה מאוד לחג.

כדורי ארנצ'יני על מצע רוטב עגבניות
כדורי ארנצ’יני על מצע רוטב עגבניות

ארנצ’יני ירוקים

כ-10 כדורים

אורית ארז, המעדניה בשוק צפון

חומרי גלם:

  • 500 גרם אורז עגול, מבושל לפי הוראות יצרן. לשים לב: המטרה כאן היא לא לקבל אורז אחד אחד, אלא אורז דביק.
  • 2 חבילות ברוקולי טרי, חלוט, אפשר עם הגבעולים
  • 500 גרם תרד טרי, חלוט, נקי מגבעולים (בערך 2 חבילות)
  • 2 שיני שום כתושות
  • פסטו בזיליקום- חצי חבילה קטנה (ניתן לקנות במעדניה של שוק צפון בימי שישי, או לקנות במגוון רשתות פסטו מוכן, ממליצים על הפסטו של פסטה דלה קאזה)
  • חצי ק”ג גבינת מוצרלה מגורדת
  • 2 חבילות פירורי לחם מוזהבים לציפוי
  • חצי כוס קמח לבן לציפוי
  • 5 ביצים טרופות לציפוי
  • 4 כפות שמן זית
  • חצי כפית מלח וקורט פלפל גרוס

 

לרוטב האדום:

  • 2 קופסאות שימורים עגבניות מרוסקות, ממליצים של חברת mutti האיטלקייה
  • 3 שיני שום קצוצות
  • מלח ופלפל

 

אופן ההכנה:

הכנת העיסה:

לקצוץ את הברוקולי והתרד גס (לאחר שעברו חליטה של כמה דקות במים רותחים)

בקערה גדולה, לשים את האורז המבושל לאחר שהתקרר לטמפרטורת החדר.

להוסיף 3 כפות של פירורי לחם, 4 כפות פסטו, 2 שיני שום כתושות, גבינת מוצרלה 4 כפות שמן זית, מלח ופלפל לפי הטעם (בערך חצי כפית מלח וקורט פלפל לפחות).

לערבב את כל החומרים ביחד עד לקבלת מסה אחידה. לכדרר לכדורים עגולים.

לאחר מכן, כל כדור עובר לעיטוף קל בקמח – לאחר מכן עיטוף בבלילת הביצים ולבסוף לעיטוף בפירורי הלחם.

משם- טיגון בשמן עמוק.

בניגוד למה שאתם חושבים, אם כבר מטגנים, יש עדיפות לטגן בשמן עמוק וחם על מנת לייצר טיגון אחיד, מהיר שלא סופח יותר שמן ממה שצריך (מה שקורה לעתים קרובות בטיגון בשמן חצי עמוק)

שימו לב שהשמן רותח אך לא שרוף- אפשר להכניס מזלג ולראות שיש בועות מסביב או לעשות טסט קטן עם כדור נסיוני שיצא פחות יפה מהאחרים.

הטיגון עצמו, בשמן רותח כמו שצריך, צריך לקחת כ-2 דקות. רק עד שהכדורים זהובים.

הכנת הרוטב:

מטגנים את שיני השום הקצוצות עד להזהבה קלה מאוד ב- 3 כפות שמן זית במחבת. מוסיפים את שתי קופסאות השימורים של העגבניות המרוסקות, מלח ופלפל. מבשלים על אש קטנה למשך 5-8 דקות עד שהרוטב מצטמצם מעט.

מניחים את הרוטב על צלחת שטוחה ומעליו מסדרים יפה את הכדורים.

בתאבון!

מנה ראשונה לראש השנה: כדורי ארנצ'יני פריכים ממולאים בריזוטו וירוקים
שמנמנים ופריכים. כדורי ארנצ’יני