3 סלטים מהמטבח המקסיקני – סלסת עגבניות חריפה, גווקאמולה ואנסלדה פינייה – שוק צפון
3 סלטים מהמטבח המקסיקני – סלסת עגבניות חריפה, גווקאמולה ואנסלדה פינייה
מתכונים

3 סלטים מהמטבח המקסיקני – סלסת עגבניות חריפה, גווקאמולה ואנסלדה פינייה

אחד המטבחים שאני הכי פחות מכירה הוא המטבח המקסיקני. יש לו המון רבדים וטעמים והוא נע בין תבשילים חמים וכבדים של בשר ואורז לצד סלטים קלילים שמשלבים אננס עם עשבי תיבול ואבוקדו.

האוכל המקסיקני, שטעמו וחומרי הגלם שבו מגיעים מאזורים שונים במקסיקו, מאוד אהוב כאן בארץ ולמרות זאת, מעטים המקומות שעושים אותו כמו שצריך.

אחד מאותם מקומות, שאני פוקדת לעיתים קרובות, הוא הדוכן המקסיקני של רשת מקסיקנה שנמצא בשוק צפון.

עזבו את האוכל, הוא מדהים וכייפי, אבל גם העיצוב הצבעוני והמשקאות האלכוהוליים העדינים מצליחים לשמח בשעות הצהריים כשרוצים אתנחתא מהעבודה או בערב כשמחפשים מקום לקשקש בו עם החבר’ה ולהנות מאוכל צבעוני, בריא, מסקרן ובעיקר מאוד טעים.

אז נכון, חורף עכשיו, ורבים מחפשים אוכל קצת יותר כבד ומחמם, אבל בשבילי אין כמו סלטים קלילים ומיוחדים. הם גם מאפשרים לחזור לעבודה עם אנרגיה וגם עושים טוב בבטן ולא מכבידים.

וכדי לאפשר לכם להכין אותם בבית, וגם כי הייתי חייבת לגלות את הסוד של הסלסה הסופר טעימה שלהם, ביקשתי מהם לפרגן לכם (טוב נו, וגם לי) את המתכונים ל-3 הסלטים הפופולריים שנמכרים ברשת. ואיזה כיף שהם הסכימו :).

גווקאמולה (מטבל אבוקדו)

מצרכים:
4 אבוקדו בשל, ללא גלעין וקליפה
1 עגבנייה אדומה, חתוכה לקוביות (ללא נוזלים)
1/4 בצל סגול, קצוץ דק
2 כפות עלי כוסברה, קצוצים
2 כפות שמן אבוקדו
1 ליים סחוט
מלח לפי הטעם

אופן הכנה:
– שמים בקערה את האבוקדו ומועכים במועך פירה או מזלג.
– מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב.
– למי שאוהב גווקמולה חריף (מומלץ) ניתן להוסיף חלפיניו או צ’ילי אדום חריף קצוץ.

3 סלטים מהמטבח המקסיקני - סלסת עגבניות חריפה, גווקאמולה ואנסלדה פינייה

אנסלדה פינייה

סלט מקסיקני עם אננס וכל טוב ברוטב וינגרט הדרים ונענע.

מצרכים (לקערה גדולה):
1/2 חסה אמריקאית, חתוכה לרצועות דקות
1/4 כרוב סגול, חתוך לרצועות דקות
1 אבוקדו בשל, ללא קליפה וגלעין, חתוך לקוביות
10 עגבניות שרי, חתוכות לחצי
1/2 בצל סגול, קצוץ דק
200 גרם אננס, חתוך לקוביות
6 צנוניות, חתוכות לפרוסות דקות (או קולורבי)
2 כפות פקאן מתוק גרוס
רצועות נאצ’וס תירס/חיטה

אופן הכנה:
– מעבירים לקערה את כל המרכיבים כולל הרוטב (כמות הרוטב לפי הטעם) למעט הפקאן ורצועות ה הטורטייה.
– מערבבים בעדינות כך שהרוטב יכלכל בין כל הירקות והאננס.
– מפזרים פקאן מעל הסלט ומסדרים את רצועות הטורטייה מעל.
– ניתן להוסיף גבינת צפתית/פטה וכדומה או רצועות עוף/פרגית.

מצרכים לרוטב וינגרט הדרים:
1/2 כוס מ”ל מיץ תפוזים
1/4 כוס דבש
1/2 כוס חומץ תפוחים
1 כפית חרדל
מלח לפי הטעם
1/4 כפית פלפל גרוס
שמן לפי הכמות הרצויה
20 עלי נענע 

אופן הכנה: 
– טוחנים את כל המצרכים בבלנדר מוט ומתחילים לאט לאט לזלף שמן (פעולה זאת נקראת אמולסיה שילוב של שמן ומים ללא הפרדה) תוך כדי שהבלנדר עובד ללא הפסקה עד שמגיעים למרקם סמיך.
– מזלפים את הכמותה רצויה על הסלט, מערבבים ומגישים.

3 סלטים מהמטבח המקסיקני - סלסת עגבניות חריפה, גווקאמולה ואנסלדה פינייה

סלסה פיקו דה גאיו (סלסת עגבניות טריות)

מצרכים:
4 עגבניות אדומות, חתוכות לקוביות קטנות
1/2 בצל לבן, קצוץ דק
2 כפות עלי כוסברה, קצוצים
1/4 פלפל חלפיניו טרי/כבוש, קצוץ דק (ניתן להחליף בפלפל חריף ירוק)
1 ליים סחוט
1 כף שמן
מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:
– מערבבים את כל המצרכים בקערה ומגישים לצד נאצ’וס או בתוך טורטייה.

3 סלטים מהמטבח המקסיקני - סלסת עגבניות חריפה, גווקאמולה ואנסלדה פינייה