מוס שוקולד ודבש עם תפוחים מקורמלים – שוק צפון
מוס שוקולד ודבש עם תפוחים מקורמלים
מתכונים

מוס שוקולד ודבש עם תפוחים מקורמלים

כשמתחילה עונת החגים, בדרך כלל כמה שבועות לפני החג עצמו (כי כאלה אנחנו, פרופורציונליים בכל מה שקשור בהערכות), אני נדרכת ותוהה איך אפשר לחדש השנה ואיזה מתכונים יככבו בארוחה.

אז נכון שרוב האנשים נצמדים לסלטים מבית אמא, למרק שסבתא נהגה להכין ולממרחים הקבועים, אבל קינוח? הוא לגמרי משתנה משנה לשנה. השאלה היחידה היא איך מחדשים ומה עוד אפשר להמציא שטרם כיכב בבתים.

כדי למצוא תשובה לשאלה הזאת קפצתי השבוע לשוק צפון כדי לקבל קצת השראה. עברתי בנוי השדה, שהוא הדוכן הכי צבעוני, טעים ובריא בשוק וקניתי תפוחים אדומים וירוקים, בכל זאת ראש השנה וברור היה לי שהם חייבים להיות בקינוח ומשם עברתי למנצ’ס שהוא המקום עם הריח הכי מיוחד בשוק. יש בו עשרות תבלינים, מלא ממרחים שווים (אתם חייבים לנסות את טחינת גרעיני הדלעת) וגם תמרים הכי טעימים שיצא לי לאכול.

ידעתי שהריחות שם יגרמו לי לדמיין קינוחים שווים ואכן זה מה שקרה. טעימה אחת של דבש פרחי בר של משק פרדייס (המוכרת אף סיפרה שהדבש לא מחומם ולכן הוא מוצלח יותר) גרמה לי לפנטז על השילוב שלו עם התפוחים שקניתי קודם אז כמובן שרכשתי גם את הדבש, ועל הדרך גיליתי שיש גם דבש אבוקדו ודבש הדרים ואפילו דבש זעתר! גאוני.

בקיצור, היה מסע מרתק בשוק ויום למחרת כל המצרכים האלה הפכו לאחד הקינוחים הכי טעימים שיצאו מהמטבח שלי – מוס שוקולד ודבש עם תפוחים מקורמלים, פקאנים ורוטב קרמל היסטרי. וכן, אפשר להכין את הקינוח הזה גם בגרסת פרווה וגם בגרסה חלבית.

מאחלת לכם שנה טובה ומתוקה ומחכה לראות את הקינוחים שהכנתם.

מוס שוקולד ודבש עם תפוחים מקורמלים
דבש מושלם בדוכן מנצ’ס. צילום: רחלי קרוט

מוס שוקולד ודבש עם תפוחים מקורמלים, פקאנים ורוטב קרמל

מצרכים למוס שוקולד ודבש (8-12 כוסות, תלוי בגודל):
250 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
500 מ”ל (2 מיכלים) שמנת מתוקה 38% או 2 קופסאות שימורים קרם קוקוס 17% שומן ומעלה
2 כפות דבש פרחי בר

לתפוחים מקורמלים:
3 תפוחים גרני סמית או פינק ליידי או רד דלישס
כף סוכר חום
כפית מיץ לימון
כפית תמצית וניל איכותית

לרוטב קרמל ולעיטור:
1/2 כוס סוכר חום כהה
3 כפות שמן קוקוס (או חמאה לגרסה חלבית)
3 כפות מי קוקוס (ישאר לכם מתוך הקרם קוקוס של המוס)
1 כף דבש פרחי בר
100 גרם פקאנים מסוכרים

אופן הכנה:
– אם משתמשים בקרם קוקוס ולא בשמנת, מכניסים את 2 הקופסאות למקרר לילה קודם.
– מכינים מוס שוקולד ודבש: ממיסים ביחד שוקולד, דבש ומיכל אחד של שמנת מתוקה עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק. מעבירים לקירור של 3 שעות לפחות או למשך הלילה. אם רוצים להשתמש בקרם קוקוס שמים אותו במקרר לילה קודם, פותחים ומשתמשים רק בחלק המוצק שמתגבש למעלה בכמות של 250 גרם. את הנוזל למטה שומרים לרוטב קרמל.
– כשהגאנש קר ויציב מעבירים אותו למיקסר עם וו הקצפה, מוסיפים מיכל אחד (250 מ”ל) שמנת מתוקה או החלק המוצק בקרם קוקוס שבילה במקרר (הקופסה השנייה) ומקציפים עד שנוצר מוס יציב.
– מזלפים את המוס לכוסות שקופות עד חצי גובה ושומרים במקרר.
– מכינים תפוחים מקורמלים: קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות בגודל 1 ס”מ.
– במחבת רחבה מניחים סוכר, מיץ לימון ווניל ומחממים עד שהסוכר נמס. מוסיפים את התפוחים ומבשלים עד אש גבוהה עד שהם הופכים לזהובים ומתרככים אבל לא מדי. בערך 5-7 דקות. מצננים בצד.
– מכינים רוטב קרמל: במחבת רחבה מניחים סוכר, מי קוקוס שנשאר מהקרם (או מים אם לא פתחתם קופסת קרם קוקוס) ודבש וממיסים עד שנוצר רוטב חום ומבריק. מוסיפים שמן קוקוס (או חמאה) ומערבבים היטב שהתערובת מתאחדת שוב.
– מרכיבים: מניחים 2 כפות מהתפוחים על המוס, מפזרים פקאנים מסוכרים ומזלפים רוטב קרמל.

מוס שוקולד ודבש עם תפוחים מקורמלים
ביס שכולו עונג מתוק. צילום: רחלי קרוט

הערות ושדרוגים
– מומלץ מאוד להניח את הפקאנים ולזלף את הרוטב לפני ההגשה ולא כמה שעות קודם אחרת הפקאנים יתרככו מהרוטב.

מוס שוקולד ודבש עם תפוחים מקורמלים
צילום: רחלי קרוט

איפה ניתן להשיג את חומרי הגלם של המתכון בשוק צפון
קרם ושמן קוקוס – המעדניה היפנית (“יפני”).
תמצית וניל איכותית – מעדניית קנטי.
תפוחים ירוקים ואדומים – דוכן נוי השדה.
דבש פרחי בר ופקאנים – מנצ’ס.