פילה סלמון ברוטב תפוזים וטימין – שוק צפון
פילה סלמון ברוטב תפוזים וטימין
מתכונים

פילה סלמון ברוטב תפוזים וטימין

פסח עוד רגע כאן והשבוע, כשראיתי את התור המשתרך מדוכן הדגים של מאריס, הבנתי שהגיע הזמן שגם אני אכנס לרוח החג ואכין לכם מנה ראשונה מעולה שתככב בארוחה.

הסלמון הטרי והיפהפה שנח על שולחן הדגים היווה את יריית הפתיחה ומשם, ממש בקלות, הפך כמה שעות אחר כך למנה מרשימה אבל מאוד פשוטה להכנה שאפשר להכין בצהרי החג ורק להכניס לתנור לפני שהאורחים באים.

פילה סלמון ברוטב תפוזים וטימין

המנה הזו היא גם הזדמנות להנות מפירות הדר שאוטוטו יפנו את מקומם לפירות קיץ צבעוניים.

ובכלל, שילוב של תפוזים חמצמצים ומתוקים ביחד עם סלמון הם לגמרי שידוך משמיים, בעיקר אם מוסיפים קצת שום שמוסיף פיקנטיות.

פילה סלמון ברוטב תפוזים וטימין

ועם מה מגישים? אני אוהבת להגיש את זה ככה, בלי תוספת, כמנה ראשונה. אבל אפשר כמובן להגיש את הדגים גם כמנה עיקרית ואז להוסיף ליד פירה, אורז ו/או שעועית ירוקה מוקפצת קלות.

ובנימה אופטימית זו, מאחלת לכם חג שמח וטעים ונתראה בשוק <3

פילה סלמון ברוטב תפוזים וטימין

פילה סלמון בתפוזים וטימין

מצרכים (ל-5 מנות):
1/2 קילו סלמון טרי, חתוך ל-5 פרוסות
2 תפוזים גדולים ועסיסיים
1 כף חומץ או מיץ לימון
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
2-3 כפות סילאן או מייפל
1/2 כפית מלח
4 ענפי טימין
1 ראש שום, לא קלוף

אופן הכנה:
– חותכים תפוז אחד לפרוסות דקות ואותן חותכים לחצי. את התפוז השני סוחטים למיץ ומעבירים את המיץ לסיר ביחד עם פרוסות התפוזים.
– מוסיפים חומץ, פלפל שחור, סילאן, מלח ועלים מ-2 ענפי טימין ומבשלים על אש נמוכה-בינונית במשך 10 דקות עד שהרוטב מצטמצם.
– מעבירים את משרה התפוזים לתבנית שמתאימה לתנור, בגודל כמות הדגים, ומוסיפים את ראשי השום, חתוכים לחצי.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 15 דקות עד שראשי השום מתחילים להתרכך.
– מוציאים, מוסיפים את הדגים ומרטיבים אותם היטב במשרה שבתבנית. מכסים את חלקם עם פרוסות התפוזים.

פילה סלמון ברוטב תפוזים וטימין
– ממשיכים לאפות עוד 15 דקות ומוציאים. מגישים חם.
– מומלץ מדי פעם לפתוח את התנור ולהרטיב את הדגים עם הרוטב.

פילה סלמון ברוטב תפוזים וטימין

הערות ושדרוגים
– ניתן להוסיף למשרה גם 2 כפות רוטב צ’ילי. הוא גם מוסיף מתיקות וחריפות וגם דביקות כיפיית.
– אם אתם לא אוהבים טימין אפשר לפזר על הסלמון, אחרי האפייה, מעט עירית קצוצה.
– עוד אופציה מעולה לשדרוג היא להוסיף 2 שיני שום כתושות למשרה בזמן הבישול שלו.